image109

Warehouse Conversion

The Brief

This warehouse built in 1870 had just been stripped back to its original state when the owners decided they wanted to turn the upstairs into a one-bedroom open plan living space for themselves and requested our interior design service.


They had specified that they wanted a fusion of both the traditional era of the property whilst introducing modern items and technology that would compliment the warehouse conversion and work aesthetically with the existing warehouse windows, exposed brick walls and stunning dark timber floor boards. They required a concept design for a lounge, kitchen, dining area and bedroom and that was where we came in....


Natural light was plentiful within this space with the large warehouse windows being located on all four walls of the open plan living space.


With such a large area to design and decorate, it was important to consider the flow of the property. The stairwell that accessed the apartment was damaged and had to be replaced. This gave us the opportunity to redirect the stairs in order to enter the space at the far end of the property, thus improving the flow and layout options.


A vintage-industrial style was adopted for the property using a variety of natural materials such as timber, leather, cow-hide along with rich-coloured metals to create a masculine and chilled atmosphere.


A kitchen with open bar seating was installed along with a lounge area complete with wood burner and bar trolley as well as a dining area with seating for eight.


The colour scheme was continued into the bedroom where a timber stud-wall was installed behind the bed to create an additional walk-in wardrobe as well as an additional surface to display artwork.